fbpx

Wat is Premium Thee?

Premiumthee is het segment dat thee van hoge kwaliteit aanbiedt – in de volksmond ook wel specialiteitsthee of orthodoxe thee genoemd. Deze thee wordt zorgvuldig verbouwd en meestal met de hand geplukt, wat resulteert in een superieure kwaliteit. De beste locaties voor de teelt worden gekozen op basis van hoogte, licht, temperatuur, vochtigheid en bodem. Verschillende terreinen en bodems resulteren in verschillende smaakprofielen, net zoals dat bij wijn het geval is. Dit verklaart waarom thee die op grote hoogte wordt geteeld, de duurste en uniekste is. De kosten in dit segment zijn hoog – vergelijkbaar met die van premiumwijn of een dure fles single malt, wat verklaart waarom het leeuwendeel van de vraag afkomstig is uit het segment met hoge besteedbare inkomens.

Wat maakt premium thee zo bijzonder? Volgens Euromonitor presteerde thee in 2015 beter dan alle andere warme dranken wat het totale volume betreft. In de ontwikkelde markten zorgen de gezondheidsvoordelen van thee en de groeiende vraag naar premium theespecialisten voor een hogere consumptie. Wij zien deze trend ook in India doorzetten, waar onze meeste Jeronimo theeën vandaan komen en waar de opkomende theespecialisten voor een hernieuwde belangstelling voor premium thee hebben gezorgd.

Bij Jeronimo zijn we ervan overtuigd dat de toenemende vraag naar speciale thee nog maar het begin is van een soort revolutie. Met een groter bewustzijn en een grotere toegankelijkheid zal ook de acceptatie van dit segment van de thee toenemen. Wij hopen dat theeliefhebbers over de hele wereld de juiste beslissing nemen, op de juiste wijze drinken en hun liefde voor speciale Theeën voeden.