fbpx

Over ons

Wij zijn Jeronimo Coffee, een micro koffiebranderij gevestigd in Aalsmeer.
Wij werken graag met gepassioneerde mensen, die net zo gepassioneerd zijn over de koffie als wij. We proberen een langdurige relatie op te bouwen met onze klanten, we bieden informatie aan naast de koffie die we branden over diverse zet methodes. Om al deze geweldige smaken in je kopje te krijgen, is het heel belangrijk dat we ons richten op het volgende:

‘Slow Roasted’: Tijd en temperatuur zijn twee belangrijke factoren die het uiteindelijke resultaat in je kopje koffie sterk beïnvloeden. Bij Jeronimo Coffee zweren we bij Slow Roasting. We geven de koffieboon rustig aan alle tijd tijdens het branden, en verhogen langzaam de temperatuur. Zo gaan de bonen niet zweten en behouden ze hun essentiële oliën, die de aroma’s en smaken vrijgeven. Zo krijgt Jeronimo Coffee het meest verfijnde eindresultaat in je kop koffie. 

‘Specialty Coffee’ Wat is specialty Coffee en wat niet?  Voor ons is ‘Specialty Coffee’ koffie met een verhaal, met iets uitzonderlijks, niet conventioneels, zo eerlijk mogelijk, premium, 85+ punten koffie (gecupt op een schaal van 100 punten).

‘Coffee with a Story’ We garanderen u informatie over de boon, de herkomst, het land en de smaak.

Postadres:
Koolwitjestraat 185
1432NS Aalsmeer
Nederland
✆ 06 20408877 Alleen WhatsApp

KvK Amsterdam 61364088
VAT NL002172950B81

Duurzaamheid

HERGEBRUIK VAN KAF, KOFFIE RESIDU EN JUTE

Twee soorten vast afval die geen enkele koffiebrander kan vermijden, zijn kaf en jute zakken. Ze kunnen echter een tweede leven krijgen in de landbouw. Jeronimo Coffee verzameld de vrijgekomen kaf en koffie residu en brengt deze naar de ambachtelijke rozenkwekerij Fa. D. AlderdenWzn en Zn in Aalsmeer.

Kaf is een prima toevoeging aan composthopen, het voegt pluis en textuur toe en geeft stikstof af. Zorg ervoor dat u het goed omdraait. Doet u dat niet, dan klontert het aan de oppervlakte samen als u water geeft, en vormt het een harde korst die verhindert dat er in de toekomst water in de grond dringt.

Jutezakken zijn ook ideaal voor gebruik op de boerderij. Ze zijn robuust, veelzijdig, en perfect om dingen in te vervoeren.

Het echte probleem bij het verwijderen van kaf en jute uit afvalstromen is niet zozeer hun gebrek aan waarde, maar het feit dat veel branders gewoon te veel produceren om zelf te verwerken. De oplossing kan echter gevonden worden in de gemeenschap.

MINDER ENERGIEVERBRUIK

Het voor de hand liggende uitgangspunt voor elke brander die minder energie wil verbruiken is zijn koffiebrander. Jeronimo Coffee is daarom overgestapt op een Inductiebrander en maakt dankbaar gebruik van zonne-energie.

GEURFILTER

Jeronimo Coffee maakt gebruik van duurzame geurfilters welke uitsluitend bestaan uit actieve kool gemaakt van kokosnoten. Deze worden beschouwd als de beste koolstof om organische geur te verwijderen. De deeltjes geactiveerde koolstof in de filters zijn zeer klein (0.4 tot 0.8 mm) het geur neutraliserende oppervlak is hierdoor veel groter in vergelijking met traditionele koolstoffilters. 

VERPAKKING

Jeronimo Coffee probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Onze koffiezakken worden CO2neutraal geproduceerd.

VERZENDING 

Voor de verzending her-gebruikt Jeronimo verpakkingsmaterialen of maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzaam karton

TRANSPORT

Jeronimo Coffee maakt voor de zendingen gebruik van DHL omdat deze carrier beschikt over een ruime vloot van elektrische of andere milieuvriendelijke voertuigen. DHL verstuurt vanaf 1 januari 2021 alle pakketjes naar consumenten in Nederland klimaatneutraal, en sinds 2022 zelfs álle zendingen. Ook buiten Nederland, en ook naar zakelijke ontvangers. DHL heeft zichzelf tot doel gesteld om alle logistiek gerelateerde CO2-emissie in 2050 te reduceren tot nul.

Goede Doelen

Malaria Free World

Als supporter van Care Plus® “Malaria Free World” helpen wij mee om 12.000 koffieboerenfamilies, verenigd in 24 primaire coöperaties in het gebied rond Luweero, te beschermen tegen malaria.
Jeronimo Coffee doet dit door middel van het inkopen van koffiebonen uit deze regio, deze koffiebonen zijn o.a. verwerkt in onze Blend’s.

Project Edu-PC

Jeronimo Coffee ondersteunt Project Edu-PC.

Project Edu-PC zet zich belangeloos in door het faciliteren van educatieve computers voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar uit minder bedeelde gezinnen, zodat iedereen gelijke kansen heeft op passend onderwijs.
Een tweedehands computer kan hun leven nu en in de toekomst enorm veranderen.

Meer info: Project Edu-PC

Ready2Race

Jumbo-Visma Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop. Jij schrijft je in voor een of meerdere wedstrijddagen en Ready2Race plaatst je in een klasse die past bij jouw niveau. Jeronimo Coffee sponsort meerdere malen koffie voor de races in de omgeving van Amsterdam.

Meer over Ready2race

Buurtbakkie

Jeronimo Coffee ondersteunt Buurtbakkie door het sponseren van de koffie.

Gewapend met een goed humeur en een flinke bak koffie en thee zullen de mensen van participe met Buurtbakkie wekelijks te vinden zijn in de wijk. Na het aanbieden van een “buurtbakkie” en een luisterend oor willen zij zich zoveel mogelijk kunnen doorpakken met jullie verhalen. U kunt natuurlijk altijd anoniem uw verhaal doen, maar er is ook de mogelijkheid om uw boodschap op te schrijven of zelfs kort op te nemen. Participe wil namelijk samen met u een levendig sociaal platform creëren, zowel fysiek als digitaal (socialmedia). Op die manier hoopt Buurtbakkie op een inzichtelijke manier mensen, ideeën en professionals aan elkaar te verbinden en te verduurzamen.