fbpx

Duurzaamheid

HERGEBRUIK VAN KAF, KOFFIE RESIDU EN JUTE

Twee soorten vast afval die geen enkele brander kan vermijden, zijn kaf en jute zakken. Ze kunnen echter een tweede leven krijgen in de landbouw. Jeronimo Coffee verzameld de vrijgekomen kaf en koffie residu en brengt deze naar de ambachtelijke rozenkwekerij Fa. D. AlderdenWzn en Zn in Aalsmeer.

Kaf is een prima toevoeging aan composthopen, het voegt pluis en textuur toe en geeft stikstof af. Zorg ervoor dat u het goed omdraait. Doet u dat niet, dan klontert het aan de oppervlakte samen als u water geeft, en vormt het een harde korst die verhindert dat er in de toekomst water in de grond dringt.

Jutezakken zijn ook ideaal voor gebruik op de boerderij. Ze zijn robuust, veelzijdig, en perfect om dingen in te vervoeren.

Het echte probleem bij het verwijderen van kaf en jute uit afvalstromen is niet zozeer hun gebrek aan waarde, maar het feit dat veel branders gewoon te veel produceren om zelf te verwerken. De oplossing kan echter gevonden worden in de gemeenschap.

MINDER ENERGIEVERBRUIK

Het voor de hand liggende uitgangspunt voor elke brander die minder energie wil verbruiken is zijn koffiebrander. Jeronimo Coffee is daarom overgestapt op een Inductiebrander en maakt dankbaar gebruik van zonne-energie.

VERPAKKING

Jeronimo Coffee probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Een aantal van onze verpakkingen zijn al biologisch afbreekbaar.


VERZENDING

Voor de verzending her-gebruikt Jeronimo verpakkingsmaterialen of maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzaam karton.


TRANSPORT

Jeronimo Coffee maakt voor de zendingen gebruik van DHL omdat deze carrier beschikt over een ruime vloot van elektrische of andere milieuvriendelijke voertuigen. DHL heeft zichzelf tot doel gesteld om alle logistiek gerelateerde CO2-emissie in 2050 te reduceren tot nul.Tips voor hergebruik om het huis

Voor in de tuin:
Koffieresidu of koffiedik houdt naaktslakken op afstand en katten uit je tuin. Daarnaast is het een natuurlijk middel tegen bladluizen.

Gebruikte groene theeblaadjes houdt ongedierte en insecten weg. Voeg wat toe als je de kamerplanten water geeft.

Als Luchtverfrisser:
Gooi gebruikte en gedroogde theebladeren in de vuilnisbak. Het vermindert nare geurtjes. Het werkt ook tegen knoflook of uienlucht aan de handen. Wrijf je handen in met natte groene theebladeren. Je kunt hiervoor eventueel ook koffiedik gebruiken

Als Gootsteenontstopper:
Bepaalde oliën in koffiedik kunnen ervoor zorgen dat de gootsteen beter zal doorstromen. Het vuil hecht zich aan deze oliën vast. Doe dit met gebruik van voldoende heet water.